fbpx

Alopecia / haaruitval

Het is normaal om zo’n 50 à 100 haren per dag te verliezen. Maar als je plots een dunnere haardos of kale plekken hebt met als oorzaak erfelijke aanleg, hormonale afwijkingen, ziektes en stress, kan dit voor veel onzekerheid zorgen. Haaruitval komt voor bij mannen en vrouwen. Verschillende ziekten kunnen haaruitval veroorzaken, zoals diffuse haaruitval, alopecia areata en alopecia androgenetica.

haaruitval behandelen

Diffuse haaruitval behandelen

Bij diffuse haaruitval vallen de haren gelijkmatig uit, waardoor de haardos dunner wordt. Dit merk je vaak vooral doordat er meer haren in de borstel achterblijven na het kammen dan voorheen. Bijvoorbeeld na een zwangerschap, ziekte of bij het gebruik van bepaalde medicatie.

Alopecia areata

Bij alopecia areata ontstaan plotseling kale plekken op het hoofd of in de baardregio. Meestal zijn deze plekken rond of ovaal van vorm. De precieze oorzaak is nog onbekend, maar vermoedelijk is het een stoornis van het afweermechanisme in het lichaam. Bij behandeling gaan we deze abnormale afweerreactie tegen met behulp van corticosteroïden. Deze kunnen als zalf, crème of lotion op de huid aan worden gebracht. Ook kunnende corticosteroïden in de huid van de kale plekken worden geïnjecteerd.

Alopecia androgenetica

Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij volwassenen. Erfelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol. Bij mannen start het meestal aan de voorste haargrens en breidt het zich daarna uit over het behaarde hoofd, waarbij er als het ware een krans haar overblijft. Bij vrouwen wordt het haar midden op het hoofd dunner, waardoor de hoofdhuid te zien is. Alopecia androgenetica wordt niet als een ziekte gezien en behandeling is in principe niet mogelijk. Het is wel mogelijk om te proberen haaruitval tegen te gaan met een vloeistof of tabletten die de haaruitval stoppen. Daarnaast kan transplantatie of een haarwerk de kale plekken bedekken.

Maak je afspraak en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen! 

Verzekerde zorg bij Lootskliniek

Met een verwijzing van je huisarts of medisch specialist kun je terecht bij Lootskliniek. Wanneer je een verwijzing hebt, worden de kosten van consult, diagnostiek en behandeling door de arts vergoed door jouw verzekeraar. Je betaalt bij ons alleen het eigen risico. Dit geldt voor alle verzekeraars en polissen.

Omdat wij een nieuwe zorgaanbieder zijn, hebben we (nog) geen contracten met verzekeraars. Je verzekeraar betaalt 60 tot 100% van de kosten, jijzelf betaalt alleen je eigen risico en Lootskliniek neemt het overige deel voor haar rekening. Zo ben je bij Lootskliniek nooit duurder uit dan in het ziekenhuis en profiteer je wél van de gemakken van een kleinschalige zorgaanbieder.

Kijk voor meer informatie over het eigen risico op www.ikregelmijnzorggoed.nl. Voor het eigen risico bij Lootskliniek gelden dezelfde regels als bij “Bezoek Medisch specialist in het Ziekenhuis”.

Declaraties

Hoe jouw rekening gedeclareerd wordt, hangt af van welke zorgverzekeraar je hebt. Soms accepteert je verzekeraar de rekening rechtstreeks van Lootskliniek. Je hoeft dan niets te doen. Jouw verzekeraar vergoedt de kosten en je ontvangt van de verzekeraar eventueel een rekening voor het eigen risico.

Andere verzekeraars willen liever dat je zelf de rekening van jouw zorgkosten bij hen indient. Je ontvangt dan de rekening van Lootskliniek om die in te dienen bij jouw verzekeraar. Je hoeft de rekening niet voor te schieten. Wanneer je verzekeraar aan jou uitbetaalt, betaal je deze vergoeding aan Lootskliniek.

Wat is een Diagnose Behandel Combinatie (DBC)?

Wanneer je een medisch specialist bezoekt, wordt er op de dag van het eerste bezoek een zorgtraject geopend. Dit traject wordt na 6 tot 12 weken automatisch afgesloten. Op de sluitingsdatum van het zorgtraject heeft de kliniek geen invloed.

Wanneer het zorgtraject gesloten is, wordt de rekening opgemaakt. Er wordt gekeken welke handelingen er verricht zijn in de voorgaande weken. Soms is dit slechts één consult geweest, soms een operatie, een onderzoek en soms een aantal consulten. Alle (be)handelingen worden, in combinatie met de gestelde diagnose, gecodeerd. Aan die code wordt een prijs geplakt die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie en een video met uitleg over DBC’s op https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc

Ervaringen

Geweldig geholpen! Hier staat een mooi team voor je klaar. Persoonlijke aandacht snel geholpen met een goed resultaat Deze kliniek in Reeuwijk kan ik ten zeerste aanbevelen. Makkelijk te bereiken, goede parkeergelegenheid.

Bedankt!

- Harry

Goede kliniek en zeer snel geholpen. Binnen 1 week een afspraak. Deskundige artsen en assistentes. Ik raad deze kliniek zeker aan.

- Hennie

Wat een fantastische kliniek. Ik zal het iedereen aanraden. De dokters zijn toppers. Ze stellen je op je gemak. De mensen achter de balie, de assistenten… Ze zijn allemaal vriendelijk. Een prachtig gebouw en goed bereikbaar. Nogmaals: dr. Loots en dr. Schouten, dikke 👍👍

- Mcb Bennema