8,6 op Zorgkaart | 4,1 sterren op Google |
Wat een enorm begrip van deze arts en assistentes, heel fijn na een minder goede ervaring bij andere artsen! Groot vertrouwen hier.
Moedervlekken zijn goedaardige opeenhopingen van pigmentvormende cellen in de huid.
Vrijwel iedereen krijgt moedervlekken, gemiddeld zo’n 25. De meeste moedervlekken ontstaan tussen het derde en twintigste jaar en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Soms is een moedervlek echter al bij de geboorte aanwezig. Het aantal moedervlekken wordt mede bepaald door erfelijke aanleg en de hoeveelheid zonlicht waaraan de huid is blootgesteld.
Zelden kan een moedervlek kwaad, maar naast normale, goedaardige moedervlekken bestaan er nog onrustige (dysplastische/ atypische) moedervlekken en kwaadaardige moedervlekken (melanomen). Deze zijn een indicator van huidkanker. Normale moedervlekken zien eruit als bruine of zwarte vlekjes op de huid. Ze kunnen verheven, bol, hobbelig of deels gesteeld zijn. Een moedervlek kan in grootte verschillen, maar belangrijk is dat de vorm en kleurverdeling wel regelmatig is.
Als je meer dan twee van de bovenstaande veranderingen waarneemt, is het altijd raadzaam om je huisarts of dermatoloog van Lootskliniek te raadplegen, om te kijken of er sprake is van kwaadaardige veranderingen in de moedervlek. Ook als je een geschiedenis hebt van huidkanker bij jezelf of in de familie is het raadzaam om je moedervlek te laten checken. Een huisarts of dermatoloog zal de moedervlek bekijken en bepalen wat de volgende stap is: in de gaten houden, de moedervlek weghalen of op andere wijze gaan behandelen.
Met een verwijzing van je huisarts of medisch specialist kun je terecht bij Lootskliniek. Wanneer je een verwijzing hebt, worden de kosten van consult, diagnostiek en behandeling door de arts vergoed door jouw verzekeraar. Je betaalt bij ons alleen het eigen risico. Dit geldt voor alle verzekeraars en polissen.
Omdat wij een nieuwe zorgaanbieder zijn, hebben we (nog) geen contracten met verzekeraars. Je verzekeraar betaalt 60 tot 100% van de kosten, jijzelf betaalt alleen je eigen risico en Lootskliniek neemt het overige deel voor haar rekening. Zo ben je bij Lootskliniek nooit duurder uit dan in het ziekenhuis en profiteer je wél van de gemakken van een kleinschalige zorgaanbieder.
Kijk voor meer informatie over het eigen risico op www.ikregelmijnzorggoed.nl. Voor het eigen risico bij Lootskliniek gelden dezelfde regels als bij “Bezoek Medisch specialist in het Ziekenhuis”.
Hoe jouw rekening gedeclareerd wordt, hangt af van welke zorgverzekeraar je hebt. Soms accepteert je verzekeraar de rekening rechtstreeks van Lootskliniek. Je hoeft dan niets te doen. Jouw verzekeraar vergoedt de kosten en je ontvangt van de verzekeraar eventueel een rekening voor het eigen risico.
Andere verzekeraars willen liever dat je zelf de rekening van jouw zorgkosten bij hen indient. Je ontvangt dan de rekening van Lootskliniek om die in te dienen bij jouw verzekeraar. Je hoeft de rekening niet voor te schieten. Wanneer je verzekeraar aan jou uitbetaalt, betaal je deze vergoeding aan Lootskliniek.
Wanneer je een medisch specialist bezoekt, wordt er op de dag van het eerste bezoek een zorgtraject geopend. Dit traject wordt na 6 tot 12 weken automatisch afgesloten. Op de sluitingsdatum van het zorgtraject heeft de kliniek geen invloed.
Wanneer het zorgtraject gesloten is, wordt de rekening opgemaakt. Er wordt gekeken welke handelingen er verricht zijn in de voorgaande weken. Soms is dit slechts één consult geweest, soms een operatie, een onderzoek en soms een aantal consulten. Alle (be)handelingen worden, in combinatie met de gestelde diagnose, gecodeerd. Aan die code wordt een prijs geplakt die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar.
Kijk voor meer informatie en een video met uitleg over DBC’s op https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc